Media

 

Johan Marcé kijkt uit naar eerste 073 Cup

DEN BOSCH – Tijdens de laatste dagen van het kalenderjaar wordt in sporthal De Hazelaar te Rosmalen een ‘nieuw’ zaalvoetbaltoernooi gespeeld. De GDS 073 Cup is de opvolger van het ter ziele gegane Den Bosch 800-toernooi. Wij blikken met Johan Marcé, een van de smaakmakers in alle voorgaande jaren, vooruit naar het zaaltoernooi.

“Het is in ieder geval mooi dat het met een nieuwe opzet wordt georganiseerd. Het is te mooi om dit toernooi verloren te laten gaan. Ik heb er hele goede herinneringen aan.” Marcé is duidelijk te spreken over het het initiatief voor het nieuwe toernooi. “Ik verwacht veel publiek, hoor links en rechts dat er voldoende belangstelling voor is.”

Zelf is hij ook van plan langs te gaan. “De finaledag ga ik zeker kijken. Wie de grote kanshebbers zijn, is lastig te zeggen. Ik ken de meeste teams niet qua spelers. Wel verwacht ik veel van CHC, als Younes Hadouir meedoet. Dat is op dit moment de enige echte zaalvoetballer die op niveau speelt. Hij blinkt wekelijks uit bij FCK/De Hommel. Verder zullen TGG, BVV en misschien Wilhelmina iets kunnen laten zien. Die hebben ook wel wat zaalvoetballers rondlopen. OJC zal ook zeker meedoen om de finaleplaatsen. Maar alles staat of valt met welke spelers er meedoen.”

Minder aantrekkelijk
Het bestuur achter het Den Bosch 800-toernooi besloot na de afgelopen editie de stekker eruit te trekken. “Dat werd steeds minder. Jammer, maar waar het aan ligt zou ik zo niet kunnen zeggen. Het lijkt me niet dat het minder aantrekkelijk was door te weinig zaalvoetballers. De meeste mensen komen toch voor hun eigen club. Dus wie zal het zeggen? We zullen zien wat de opvolger gaat brengen.”

Eén ding is zeker; bij het nieuwe toernooi zal het altijd voor spektakel zorgende RKJVV ontbreken. “Die zullen ze zeker missen”, lacht Marcé. “Wij hadden toch altijd veel publiek bij en een goede ploeg, zijn niet voor niets recordwinnaar. Het is helaas een gesloten boek, maar de herinneringen en krantenknipsels zijn er nog.”

Donderdag 27 december: BVV, BLC, FC Engelen en Wilhelmina (poule A), Emplina, BMC, OSC’45 en TGG (poule B).
Zaterdag 29 december: OJC Rosmalen, CHC, RWB en Jan van Arckel (poule C), Real Lunet, Haarsteeg, RKKSV, Maliskamp en Nulandia (poule D).
Zondag 30 december: kwartfinales, halve finales en finale.

Bron: https://www.073voetbal.nl/2018/12/26/johan-marce-kijkt-uit-naar-eerste-073-cup/

 

 

Brabants Dagblad, 20 oktober 2018:

 

 

073Voetbal.nl, 3 oktober 2018:

073 Cup wil openen met twintig teams

DEN BOSCH – De eerste overleggen zijn gevoerd, een nieuwe stichting is opgericht en deze week werden twintig regioclubs officieel uitgenodigd om zich in te schrijven voor de eerste editie. De 073 Cup, het nieuwe zaalvoetbaltoernooi in de winterstop, gaat er echt van komen. Op 27, 29 en 30 december vindt het plaats in sporthal De Hazelaar.

Zie ook: Nieuw (zaalvoetbal)evenement: 073 Cup (23-04-’18)

De organisatie van het aloude Den Bosch 800-toernooi besloot, mede wegens teruglopend animo, de handdoek in de ring te gooien. Een aantal enthousiaste liefhebbers haakte daar op in en wil het traditionele zaalvoetbaltoernooi in de winterperiode weer nieuw leven inblazen. Met een andere naam, locatie, deelnemersveld, opzet en organisatie moet het weer uitgroeien tot een jaarlijkse happening van formaat.

De twintig teams die in het voorjaar, tijdens een informele inventarisatie, hun interesse kenbaar maakten, zijn deze week officieel uitgenodigd om deel te nemen. Verenigingen die de afgelopen jaren deelnamen aan de Meierij Cup zijn niet aangeschreven, maar desondanks hoopt de 073 Cup op een mooie mix van stads- en dorpsclubs. De eerste definitieve aanmeldingen zijn al een feit.

Opzet
Op de eerste avonden (27 en 29 december) worden twee poules van ieder vijf ploegen afgewerkt in de twee zalen die De Hazelaar rijk is. In totaal komen dus tien clubs per avond in actie. De nummers 1 en 2 van iedere poule plaatsen zich voor de slotavond (30 december), waarop in één zaal direct met de kwartfinales wordt gestart en zo wordt toegeleefd naar de eindstrijd. Uiteraard zal 073voetbal.nl te zijner tijd verslag doen van de het spektakel en ook in aanloop naar het toernooi informeren over de voorbereidingen.